Bolojan: Cred că e mult loc de bine la RAAPPS. Regia a închiriat o clădire frumoasă de pe Kiseleff unui privat, care după aia a închiriat-o unei bănci de stat

Bolojan: Cred că e mult loc de bine la RAAPPS. Regia a închiriat o clădire frumoasă de pe Kiseleff unui privat, care după aia a închiriat-o unei bănci de stat Sursa poza si informatii: Economica.net

Ilie Bolojan semnalează potențialul de optimizare al administrației imobiliare RAAPPS într-o conferință de presă la Palatul Victoria. Criticile se concentrează asupra gestionării patrimoniului imobiliar și exemplele oferite subliniază lipsuri administrative semnificative.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate recent, Ilie Bolojan, lider local cu experiență, a subliniat necesitatea unei mai bune gestionări a Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). El și-a exprimat convingerea că acest organism de stat are nevoie de îmbunătățiri ample, evidențiind experiențele sale anterioare în cadrul administrației. Bolojan a făcut referire la perioada din 2008, când a lucrat cu RAAPPS, afirmând că, de atunci, nu a mai urmărit în detaliu evoluțiile din această entitate.

Unul dintre exemplele notabile aduse în discuție îl reprezintă o frumoasă clădire situată pe Șoseaua Kiseleff. Aceasta, gestionată de RAAPPS, a fost subiectul unei tranzacții neobișnuite: regia nu a închiriat direct clădirea unei bănci de stat, ci a intermediat printr-un privat. Această situație a dus la un lanț de închirieri care crește costurile operaționale pentru banca de stat, care ajunge să achite o chirie substanțial mai mare.

Bolojan a povestit cum, într-o discuție cu reprezentanții băncii, a întrebat de ce continuă să plătească aceste sume considerabile unui intermediar. Având în vedere salariile mari ale gestionării bancii, el s-a declarat surprins că nu s-au interesat să negocieze direct cu RAAPPS. "La un salariu confortabil, de ce să nu contactezi direct regia și să propui un contract mai favorabil?", a întrebat retoric Bolojan.

Liderul a subliniat necesitatea de a încheia contractele care nu servesc interesului public și de a reevalua strategia de administrare a patrimoniului statului. El a punctat că astăzi se susțin deseori relații preferențiale sau chirii subevaluate care nu contribuie în mod corespunzător la bugetul de stat.

Bolojan a făcut referire și la realitatea mai amplă din diverse companii de stat, unde, adesea, administrarea resurselor nu respectă criteriile corecte și oneste. Aceasta, spune el, duce la pierderi și oportunități ratate.

Propunerile lui Bolojan implică o revizuire drastică a modului în care sunt gestionate activele statului. El susține că, în cazul în care valorificarea acestor proprietăți nu aduce beneficii corespunzătoare, ar fi mai bine ca ele să fie vândute prin licitații publice, asigurând astfel transparență și evaluare corectă.

Astfel, Bolojan nu doar că semnalează ineficiențe majore, dar catalizează și o discuție esențială despre necesitatea optimizării gestionării resurselor deținute de stat, propunând măsuri administrative menite să protejeze aceste interese.


Alexandru Radu

Alexandru Radu are 30 de ani și este născut și crescut în Timișoara, în zona Fabric. Absolvent de Jurnalism la Universitatea de Vest, Alex îmbină în articolele sale rigurozitatea informației cu pasiunea pentru orașul său natal. Scrie clar, direct și întotdeauna cu un ochi atent la ceea ce contează pentru comunitate: inițiative locale, decizii administrative, viața culturală și socială din orașul de pe Bega. Îl vei găsi deseori în Piața Victoriei sau pe malul Begăi, surprinzând în notițe momentele mici care definesc spiritul Timișoarei. Pentru el, azi în Timișoara este mai mult decât știri — este cronica vie a unui oraș în continuă mișcare.

Știri Generale

Știri Generale
ce poți face pe 6 iulie 2025? Expoziții, târguri de adopții și multe altele!
Conductă spartă inundă zona Căii Aradului. Imagini detaliate!
CRAFT Timișoara, destinația supremă pentru evenimente de prestigiu național și internațional
Crâmpee și Cultură prin Lentila Aeroporturilor din Timișoara până la Capătul Lumii
Dumbrăvița pierde la limită în amicalul de la Hunedoara; Francez în probe marchează unicul gol!
Erdogan speră ca Turcia să fie reintegrată în programul SUA F-35
Fonduri Europene de Aproape 20 Milioane Euro pentru Noul Pod Solventul din Timișoara și Modernizarea Inelului IV de Circulație
FOTO Nouă pădure de blocuri. Ansamblu rezidențial gigant pregătit de Ionuț Negoiță pe terenul unei foste fabrici din București
Germania se pregăteşte să expulzeze delicvenţi şi criminali sirieni
Guvernul a dat înapoi: impozitul pe jocurile de noroc a fost scăzut
Impozitul pe cifra de afaceri a băncilor a fost îndulcit: băncile mici vor avea o cotă redusă la jumătate